آبکاری پیچ و مهره

آبکاری پیچ و مهره

پیچ و مهره در اثر قرار گیری در شرایط محیطی مختلف از جمله رطوبت دچار خوردگی می شوند و مقاومت خود را از دست می دهند، برای جلوگیری از ایجاد این مشکل از آبکاری استفاده می شود، به این صورت پیچ و مهره در شرایط جوی مختلف مقاومت خود را از دست نمی دهند. در این مقاله از پایاپیچ به بررسی آبکاری پیچ و مهره می پردازیم.

آبکاری پیچ و مهره چیست؟

آبکاری پیچ و مهره شامل قرار گرفتن لایه ای فلزی، کروم، نیکل یا موارد دیگر بر روی سطح پیچ و مهره است. روش های مختلفی برای آبکاری پیچ و مهره استفاده می شود، تمامی روش های آبکاری باعث افزایش مقاومت پیچ و مهره در شرایط جوی مختلف می شوند، ولی تفاوت هایی نیز دارند. که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

دستگاه آبکاری پیچ و مهره

همان طور که گفتیم آبکاری پیچ و مهره به روش های مختلفی انجام می شود. برای مثال پیچ و مهره گالوانیزه سرد با استفاده از جریان الکتریسیته ساخته می شوند، در حالی که در روش گالوانیزه گرم از حرارت بالا استفاده می شود. برای آبکاری داکرومات نیز به تجهیزات متفاوتی از جمله مخزن های روی و آلومینیوم، سانتریفیوژ ها و کورهایی با دما 300 درجه سانتی گراد نیاز است.

 

انواع آبکاری پیچ و مهره

انواع آبکاری پیچ و مهره

انواع آبکاری پیچ و مهره شامل موارد زیر است:

• آبکاری روی پیچ و مهره: این روش به نام الکتروگالوانیزه نیز شناخته می شود و از رسوب الکتریکی برای آبکاری استفاده می شود. پیچ و مهره آبکاری شده با این روش سطح صاف و صیقلی دارند.
• آبکاری گالوانیزه گرم پیچ و مهره: در این روش با استفاده از حرارت بالا در حدود 640 درجه سانتی لایه ای از فلزات بر روی پیچ و مهره قرار می گیرد.
• آبکاری گالوانیزه سرد پیچ و مهره: در روش گالوانیزه سرد از جریان الکتریسیته در دما 260 درجه سانتی گراد برای پوشش دهی پیچ و مهره با فلز روی استفاده می شود.
• آبکاری داکرومات پیچ و مهره: برای آبکاری داکرومات پیچ و مهره در مخزن های حاوی روی و آلومینیوم قرار می گیرند، سپس زائده های اضافه آن ها با قرار گیری در سانتریفیوژها حذف می شوند، در آخر نیز لایه آلومینیوم و روی در دما 300 درجه بر روی پیچ و مهره می چسبند.

مزیت استفاده از آبکاری پیچ و مهره

آبکاری پیچ و مهره مزیت های بسیار زیادی دارد، از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• جلوگیری از اکسید شدن و خوردگی پیچ و مهره
• افزایش مقاومت پیچ و مهره در برابر شرایط جوی مختلف
• بالا رفتن مقاومت پیچ و مهره در برابر فشار و ضربه
• آبکاری پیچ و مهره موجب زیبا شدن ظاهر آن ها نیز می شود.

معایب آبکاری پیچ و مهره

آبکاری پیچ و مهره در مجموع معایبی ندارد، ولی همان طور که گفتیم انواع مختلفی از آبکاری را داریم، که با هم تفاوت هایی دارند. در انواع آبکاری می توان معایب و مزیت هایی را بیان کرد. برای مثال در آبکاری گالوانیزه سرد در صورت ایجاد خراش بر روی پیچ و مهره به دلیل نازک بودن لایه پوشش دهنده، از داخل شروع به زنگ زدن می کنند. در آبکاری گالوانیزه گرم به علت بالا بودن دما برای پوشش دهی، سختی پیچ و مهره کاهش پیدا می کند. همچنین قطر اسمی پیچ و مهره در آبکاری گالوانیزه گرم افزایش پیدا می کند، به این صورت در بستن پیچ و مهره مشکلاتی ایجاد می شود.

کلام پایانی

آبکاری پیچ و مهره برای افزایش مقاومت پیچ و مهره در برابر شرایط محیطی مختلف، ضربه و فشار انجام می شود. انواع مختلفی از آبکاری وجود دارد، که هر کدام مزایا و معایبی دارند. انتخاب پیچ و مهره با آبکاری مناسب با توجه به کاربرد و شرایط محیطی اهمیت بسیار زیادی دارد. برای مثال پیچ های شیروانی باید در برابر رطوبت مقاومت بالایی داشته باشند. در صورتی که در این زمینه نیاز به دریافت مشاوره دارید، می توانید با مشاوران و متخصصان پایاپیچ به صورت رایگان در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *